זרובבל פונדק: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך משפחת פונדק
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(11 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
<p dir="rtl";  style="font-size:30 px; color:black">
+
<div dir="rtl";  style="font-size:20px; color:black">
 
=== ילדות בפולין ===
 
=== ילדות בפולין ===
<p dir="rtl";  style="font-size:30 px; color:black">
+
[[File:Zrubavel.jpg|שמאל|ממוזער|500px|]]
  נולדת לפני 89 שנים בעיירה קטנה בשם סימיאטיץ' במרכז פולין. היית הבן השלישי למשפחה יהודית בת שישה ילדים. גדלת בבית יהודי ציוני חם להורים מראשוני העליה השניה , אנשי סג'רה שחזרו לפולין, ושפת ילדותך היתה עברית. בגיל צעיר יחסית - כבן שש עשרה הצטרפת לתנועת הנוער הציוני "החלוץ" ולשם כך הפסקת את לימודיך בסמינר למורים . בהתחלה פעלת בעיירת הולדתך תוך כדי עבודת יום בעזרה לפרנסת המשפחה, ויותר מאוחר במרכז ההכשרה של "החלוץ" בעיירה פינסק שבפולין.  
+
<p dir="rtl";  style="font-size:20px; color:black">
 +
 
 +
  נולד 1913 בעיירה קטנה בשם [[סימיאטיץ']] במרכז פולין. זרורבל הבן השלישי למשפחת פונדיק, משפחה יהודית בת שישה ילדים. גדל בבית יהודי ציוני חם להורים מראשוני העליה השנייה, [[משה פונדיק]] ו[[פועה לאה פונדיק]] אנשי סג'רה שחזרו לפולין, ושפת ילדותו הייתה עברית. בגיל צעיר יחסית - כבן שש עשרה הצטרף לתנועת הנוער הציוני "[[החלוץ]]" ולשם כך הפסיק את לימודיו בסמינר למורים. בהתחלה פעל בעיירת הולדתו [[סימיאטיץ']] תוך כדי עבודת יום בעזרה לפרנסת המשפחה, ויותר מאוחר במרכז ההכשרה של "החלוץ" בעיירה [[פינסק]] שבפולין.  
  
 
=== עליה לישראל ===
 
=== עליה לישראל ===
<p dir="rtl";  style="font-size:30 px; color:black">
+
<p dir="rtl";  style="font-size:20px; color:black">
   בשנת 1934 , בהיותך בן 21 עלית לארץ והצטרפת תחילה לאחיך הבכור ישעיהו לקיבוץ גבעת חיים שאך זה הוקם . עברת את המסלול המקובל של חלוץ שכלל מגורים באוהל, עבודה עד כלות בפרדסים בחריש ובבנין, חלית בקדחת , ולבסוף - התאהבת בחלוצה, שלימים הייתה אמא שלי . בתקופה זו הצטרף אליכם גם אחיך הצעיר בנימין, אך שאר בני  משפחתכם שנשארו בפולין ניספו  מאוחר יותר בטרבלינקה .  כתום כמעט שלוש שנים העתקת את מקום המגורים של משפחתכם הצעירה לעין חרוד. היה מי שנודע לו על נסיונך כסדר דפוס עוד מימיך בבית אבא בפולין, ובית הדפוס שזה אך הוקם של הוצאת הקיבוץ המאוחד חיפש ותר אחר מומחים שכמוך.  
+
   בשנת 1934, בהיותו בן 21 עלה זרובבל לארץ ישראל והצטרף תחילה לאחיו הבכור [[ישעיהו פונדק]] לקיבוץ [[גבעת חיים]] שאך זה הוקם. עבר את המסלול המקובל של חלוץ שכלל מגורים באוהל, עבודה עד כלות בפרדסים בחריש ובבניין, חלה בקדחת, ולבסוף - התאהב בחלוצה [[חופשיה הורביץ]]. בתקופה זו הצטרף אליהם גם האח צעיר [[בנימין פונדק]], שאר בני  משפחתו שנשארו בפולין ניספו  מאוחר יותר בטרבלינקה.  כתום כמעט שלוש שנים העתיקו זרובבל וחופשיה את מקום המגורים של המשפחה הצעירה לעין חרוד. היה מי שנודע לו על נסיונו כסדר דפוס עוד מימי בית אבא בפולין, ובית הדפוס שזה אך הוקם של הוצאת [[הקיבוץ המאוחד]] חיפש ותר אחר מומחים כמותו.
 +
 
 +
=== הקמת משפחה ועבודה ===
 +
<p dir="rtl";  style="font-size:20px; color:black">
 +
תוך תקופת המעבר ל[[עין חרוד]] נולדה בתם הבכורה [[נורית גדעוני]] ומאוחר יותר [[נחמן פונדק]] ו[[משה פונדק]]. כל אותה תקופה התמיד זרובבל ועבד בדפוס והגיע בהדרגה לאחד מעמודי התווך שלו. כל זה נגדע באחת עם הפילוג בתנועה הקיבוצית. בשנת 1957 כשהתחלפה הבעלות על הדפוס נאלץ לעזוב אותו והתחיל בקרירה חדשה של מנהל חשבונות שבה התמיד עד גיל 75.  במשך כ-15 השנים האחרונות של חייו הייתה בריאותו של זרובבל רופפת, מתוכן כשמונה שנים שהה באגף הסיעודי של בית הדר, מטופל במסירות ובאהבה לאחר שעבר אירוע מוחי. בכל התקופה הזו נפל עול הטיפול על בת זוגו חופשיה, שגם היא לא נעשתה צעירה משנה לשנה…
 +
<p dir="rtl";  style="font-size:20px; color:black">
 +
  [[נחמן פונדק]] אמר בהלוויה של זרובבל "כשאני מביט בך מנקודת המבט של בן ומנקודת המבט של נכדיך וניניך ושואל את עצמי מי ומה היית בחייך כפי שאנו הכרנו אותך, היית בעיני יותר מכל איש ישר, קצת תמים, סבלן וסקרן אין קץ, אבא וסבא מסור וחם שמסוגל לתקשר עם גדול כקטן בגובה העיניים".
 +
 
 +
 
 +
== סיפורים ==
 +
<p dir="rtl";  style="font-size:20px; color:black">
 +
 
 +
 
 +
== מכתבים ==
 +
<p dir="rtl";  style="font-size:20px; color:black">
 +
 
 +
== תמונות ==
 +
<p dir="rtl";  style="font-size:20px; color:black">
  
=== הקמת משפחה ===
+
== סרטי וידאו ==
<p dir="rtl";  style="font-size:30 px; color:black">
+
<p dir="rtl";  style="font-size:20px; color:black">
תוך תקופת המעבר נולדה בתכם הבכורה נורית ומאוחר יותר גם אני ואחי הצעיר משה. כל אותה תקופה התמדת ועבדת בדפוס והיית בהדרגה לאחד מעמודי התווך שלו. כל זה נגדע באחת עם הפילוג בתנועה הקיבוצית. בשנת 1957 כשהתחלפה הבעלות על הדפוס נאלצת לעזוב אותו והתחלת בקרירה חדשה של מנהל חשבונות שבה התמדת ככל שהיית יכול לעבוד, עד שהיית בן כ 75.  במשך כ 15 השנים האחרונות היתה בריאותך רופפת, מתוכן כשמונה שנים שהית באגף הסיעודי של בית הדר, מטופל במסירות ובאהבה לאחר שעברת אירוע מוחי. כל תקופה הזו נפל העול אל אמא, שגם היא לא נעשתה צעירה משנה לשנה…
 
  כשאני מביט בך מנקודת המבט של בן ומנקודת המבט של נכדיך וניניך ושואל את עצמי מי ומה היית בחייך כפי שאנו הכרנו אותך, היית בעיני יותר מכל איש ישר, קצת תמים, סבלן וסקרן אין קץ, אבא וסבא מסור וחם שמסוגל לתקשר עם גדול כקטן בגובה העיניים .
 

גרסה מ־20:58, 24 באוגוסט 2020

ילדות בפולין

Zrubavel.jpg

נולד 1913 בעיירה קטנה בשם סימיאטיץ' במרכז פולין. זרורבל הבן השלישי למשפחת פונדיק, משפחה יהודית בת שישה ילדים. גדל בבית יהודי ציוני חם להורים מראשוני העליה השנייה, משה פונדיק ופועה לאה פונדיק אנשי סג'רה שחזרו לפולין, ושפת ילדותו הייתה עברית. בגיל צעיר יחסית - כבן שש עשרה הצטרף לתנועת הנוער הציוני "החלוץ" ולשם כך הפסיק את לימודיו בסמינר למורים. בהתחלה פעל בעיירת הולדתו סימיאטיץ' תוך כדי עבודת יום בעזרה לפרנסת המשפחה, ויותר מאוחר במרכז ההכשרה של "החלוץ" בעיירה פינסק שבפולין.

עליה לישראל

בשנת 1934, בהיותו בן 21 עלה זרובבל לארץ ישראל והצטרף תחילה לאחיו הבכור ישעיהו פונדק לקיבוץ גבעת חיים שאך זה הוקם. עבר את המסלול המקובל של חלוץ שכלל מגורים באוהל, עבודה עד כלות בפרדסים בחריש ובבניין, חלה בקדחת, ולבסוף - התאהב בחלוצה חופשיה הורביץ. בתקופה זו הצטרף אליהם גם האח צעיר בנימין פונדק, שאר בני משפחתו שנשארו בפולין ניספו מאוחר יותר בטרבלינקה. כתום כמעט שלוש שנים העתיקו זרובבל וחופשיה את מקום המגורים של המשפחה הצעירה לעין חרוד. היה מי שנודע לו על נסיונו כסדר דפוס עוד מימי בית אבא בפולין, ובית הדפוס שזה אך הוקם של הוצאת הקיבוץ המאוחד חיפש ותר אחר מומחים כמותו.

הקמת משפחה ועבודה

תוך תקופת המעבר לעין חרוד נולדה בתם הבכורה נורית גדעוני ומאוחר יותר נחמן פונדק ומשה פונדק. כל אותה תקופה התמיד זרובבל ועבד בדפוס והגיע בהדרגה לאחד מעמודי התווך שלו. כל זה נגדע באחת עם הפילוג בתנועה הקיבוצית. בשנת 1957 כשהתחלפה הבעלות על הדפוס נאלץ לעזוב אותו והתחיל בקרירה חדשה של מנהל חשבונות שבה התמיד עד גיל 75. במשך כ-15 השנים האחרונות של חייו הייתה בריאותו של זרובבל רופפת, מתוכן כשמונה שנים שהה באגף הסיעודי של בית הדר, מטופל במסירות ובאהבה לאחר שעבר אירוע מוחי. בכל התקופה הזו נפל עול הטיפול על בת זוגו חופשיה, שגם היא לא נעשתה צעירה משנה לשנה…

נחמן פונדק אמר בהלוויה של זרובבל "כשאני מביט בך מנקודת המבט של בן ומנקודת המבט של נכדיך וניניך ושואל את עצמי מי ומה היית בחייך כפי שאנו הכרנו אותך, היית בעיני יותר מכל איש ישר, קצת תמים, סבלן וסקרן אין קץ, אבא וסבא מסור וחם שמסוגל לתקשר עם גדול כקטן בגובה העיניים".

סיפורים

מכתבים

תמונות

סרטי וידאו