נורית גדעוני

מתוך משפחת פונדק
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נורית באמצע שנות החמישים של המאה ה-20

נורית גדעוני לבית פונדק נולדה ב- 1936 בקיבוץ עין חרוד להוריה חופשיה פונדק לבית הורביץ וזרובבל פונדק. נישא ליוסי גדעוני ולהם נולדו אסנת סבוראי, יפתח גדעוני ואבנר גדעוני. נפטרה ב- 2013.

החתונה של נורית ויוסי

יוסי גדעוני מספר: פנה אלי ראש מטה המבצעים של חיל האוויר והציע לי להתנדב למשימת טייס במדינה אפריקנית. הסכמתי, ומאוחר יותר הבנתי שהפעילות היא במסגרת המוסד.

נורית ויוסי גדעוני כזוג צעיר

באותה תקופה נורית הייתה חברה שלי ובמוסד רצו לנצל את כישוריה במורס והציעו שהיא תהיה איש הקשר שלי. נורית ואני התאמנו ולמדנו כל אחד את חלקו במשימה. אבא של נורית אמר שאנחנו לא נצא יחד לחו"ל אם לא נהיה נשואים. הסכמנו ונערכנו לטקס הנישואין בתאריך 1958.11.18 בחדר האוכל בעין חרוד.

הפרויקט נפל ובוטל בעקבות רצח של מנהיג באפריקה ושוחררנו מהמשימה. נורית ואני החלטנו להמשיך לגור בחיפה. הייתה לנו דירה בשיכון צבא קבע ברחוב התישבי שעל הכרמל.

כיצד ראיתי את אישתי לראשונה?

חברת דובק הוציאה אלבומים מיוחדים להדבקת תמונות. האלבום הכיל סדרות של תמונות מהחיים בארץ. בכל קופסת סיגריות דובק הייתה תמונה אחת. אנחנו הילדים אספנו את התמונות, החלפנו ביננו תמונות. והדבקנו את התמונות במקום המתאים באלבום. מי שהצליח למצוא ולהדביק את כל התמונות באלבום זכה בפרס!!!.

בין התמונות הייתה תמונה בה בחורה צעירה בקיבוץ מניפה למעלה תינוקת...

נורית וזרובבל 1941 בעין חרוד

כשהכרתי את נורית, אשתי וביקרתי בפעם הראשונה בבית הוריה בעין-חרוד ראיתי תמונה גדולה על הקיר שהייתה זהה לאותה התמונה שאספתי בילדותי. אמרתי שאני מכיר את התמונה ושאלתי מי הבחורה שבתמונה. התברר שזו עולה חדשה מניפה בידה את נורית, שלאחר מכן הייתה אשתי. מצחיק, אבל כך ראיתי את נורית אשתי, בפעם הראשונה.

נורית ואחיה הצעיר נחמן בשנת 1943 בעין חרוד

ילדה של אבא

נחםן פונדק מספר: נורית הייתה ילדה של אבא, הוא היה שפוט שלה והיא הייתה מעריצה שלו. בכל מה שקשור לבית ספר הוא היה הדמות שאליה היא פנתה. בבית הספר התיכון היא הייתה תלמידה מצוינת בעיקר במקצועות ההומניים. נורית גם הייתה מאד מעורבת חברתית בפעילות של חברת הילדים, אז פעילות הייתה פעילות. נורית הייתה העורכת והכותבת הראשית של עלון-קיר של חברת הנעורים. היא הייתה מאד מעורבת ואכפתית בכל מה שנעשה בחברה.

בכיתות י"א י"ב נורית הייתה בגדנ"ע והיא הצטרפה לגדנ"ע קשר. היא למדה מורס ושיטות תקשורת שהיו מקובלות אז, בשנות החמישים. בכיתה י"ב נורית התחילה לעבוד בבית החרושת שלנו פלב"ם בשרטוט. לנורית הייתה יד טובה וקבלו אותה במחלקת התכנון והדריכו אותה. חיים יערי ז"ל הדריך אותה, הוא גם זה שסידר לה את האפשרות להתקבל למחלקת השרטוט בחיל האוויר. מיד שנורית התגייסה היא התקבלה למחלקת ציוד של חיל האוויר באגף השרטוט בתל-נוף. שמה היא התקדמה ופרחה ולאחר מכן היא המשיכה בקריירה של שרטטת לאורך שנים במכון וויצמן.

מקור: ראיון מצולם שנעשה עם רן ידין ב- 18.4.2014.

אחד האנשים היפים ביותר שהכרתי בחיי

יעקב גוטרמן מספר: הכרתי את נורית לראשונה ב- 1952, כשהגעתי ממעברת עכו לעין חרוד. הייתי אז עולה חדש מפולין והגעתי לכיתה י"א. עולה חדש ממעברת עכו – סבון, שנחת בקבוצה של נסיכים ונסיכות בעמק יזרעאל. למרבה הפלא נקלטתי. היו איתי חברים ממעברת עכו שלאחר שבועות קצרים חזרו לשם. נורית הייתה אחת מבנות הכיתה המקסימות ביותר. לא רק אני, אלא כולנו אהבנו אותה מאד. היה לה יופי חיצוני ופנימי, אופי נהדר, אהבת אדם וראיית הטוב.

רוב המורים שלנו כבר אינם בחיים, לכן עכשיו אני יכול לגלות שכל בוקר הגעתי לכיתה לפני כולם על מנת להעתיק מנורית את התוצאה של הבעיות באלגברה. כי בדרך כלל כאשר הייתה משוואה עם שלושה או ארבעה נעלמים הערך של X היה ארבע או חמש. אבל אני קבלתי לאחר חישובים בע"פ 465, כך שזה לא כל-כך התקבל על הדעת.

לאחר בית הספר כל אחד הלך לדרכו אך שמרנו על קשר. ביוזמתה של נורית בגיל מאוחר יותר התחלנו להיפגש ונורית הייתה הרוח החייה בחבורה. הייתי מאושר כאשר התבקשתי להיות המדריך של החבורה במסע לפולין. הדרכתי לאורך 25 שנים מסעות לפולין. הטיול הזה עם קבוצה של בוגרים, שיחד היינו בבית ספר בעין-חרוד, היה המשמעותי ביותר עבורי.

נורית הייתה אחד האנשים יפים ביותר שהכרתי בחיי והיא מאד חסרה לי.

מקור: ראיון מצולם שנעשה עם יפתח גדעוני ב- 24.5.2015.

אתר לזכרה של נורית

אתר לזכר נורית גדעוני

נורית עם הילדים והנכדים במאי 2006